درخواست کمک و بوته آزمایش

اما در پی بروز این بحران و در وضعیتی که تمام ‌پلتفرم‌های غول‌پیکر رسانه‌ای بر خلاف ادعای پایبندی به جریان آزاد اطلاعات به انزوای خبری غزه کمک می‌کنند، کاربران شبکه‌ اجتماعی در نوار غزه از ایلان ماسک خواستند خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را برای این منطقه فراهم کند.
بر اساس گزارش وب‌سایت Time Now، کاربران متعددی در شبکه اجتماعی ایکس که به ایلان ماسک تعلق دارد، از او خواستند اینترنت استارلینک را که توسط شرکت هوافضای امریکایی اسپیس‌ایکس اداره می‌شود، برای غزه فراهم کند.یک هفته پیش وب‌سایت ایندین‌اکسپرس گزارش کرده بود که رژیم‌صهیونیستی در تماس با شرکت اسپیس‌ایکس برای استفاده از خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک برای کمک به تقویت ارتباطات در آستانه تدارک عملیات زمینی در غزه است.اینترنت ماهواره‌ای که چندی پیش در جنگ روسیه و اوکراین به یاری اوکراینی‌ها شتافت، این‌بار در بوته آزمایش است که آیا بار دیگر پیرو شعارهای خود خواهد توانست سد قطع اینترنت در غزه را بشکند.
شرکت اسپیس‌ایکس ایلان ماسک، از زمان آغاز حمله نظامی ‌روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، استارلینک را در اوکراین فعال و هزاران پایانه اینترنتی برای این کشور فراهم کرد و اجازه داد نظامیان و شهروندان اوکراینی در مناطقی که خارج از پوشش سیستم مخابراتی داخلی است، به اینترنت دسترسی داشته باشند. ایلان ماسک پس از مدتی اعلام کرده بود اسپیس‌ایکس نمی‌تواند هزینه فراهم کردن این سرویس در اوکراین را برای همیشه تقبل کند اما اندکی بعد از این اظهارات عقب‌نشینی و اعلام کرده بود به فراهم کردن خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ادامه می‌دهد.
ماهواره‌های اسپیس‌ایکس بخشی از شبکه استارلینک هستند که دسترسی به خدمات اینترنت پرسرعت را از طریق آنتن به زمین فراهم می‌کنند. آنتن‌های استارلینک به برق نیاز دارند اما برق آنها می‌تواند از طریق ژنراتورها یا پاوربانک تأمین شود.
تمامی‌ رسانه‌ها به قطعی اینترنت در غزه اذعان داشته‌اند که به دلیل بمباران شدید و از بین رفتن زیرساخت‌ها به وقوع پیوسته است اما افکارعمومی ‌به دنبال نوع برخورد و مواجهه غول‌های رسانه‌ای بعد از این فاجعه است و اینکه شعار جریان آزاد اطلاعات که در این منطقه جنگ‌زده می‌تواند منجر به مرگ صدها نفر شود، چقدر محقق خواهد شد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی