صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و سیزده - ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و سیزده - ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۷

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد

رشد 44 درصدی ترانزیت 11 ماهه

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در ۱۰ ماه نخست امسال، ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالا ترانزیت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تن) یعنی۴۴ درصد رشد داشته است.  
مهرداد بذرپاش اظهار کرد: در ۱۰ ماه نخست امسال، تعداد ۱۲۴ میلیون مسافر با وسایل حمل ونقل عمومی برون شهری جابه‌جا شده‌اند که ۵۸ درصد از طریق اتوبوس برون شهری، ۳۴ میلیون نفر با مینی‌بوس (۲۷ درصد) و ۱۸ میلیون مسافر با سواری‌های کرایه برون شهری (۱۵ درصد) جابه‌جا شده‌اند.  وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در ۱۰ ماه نخست امسال به میزان ۴۷۵ میلیون تن بار با صورت وضعیت در محورهای برون‌شهری کشور حمل شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد. بذرپاش تصریح کرد: روند 10 ساله حمل بار در کشور نشان می‌دهد که بیشترین حجم جابه‌جایی بار در سال ۱۴۰۲ و بیشترین میزان حمل بار به مقصد استان‌های اصفهان و تهران به ترتیب به میزان ۴۸ و ۴۳ میلیون تن بوده است.
وی افزود: ۳۳ درصد حجم بار جابه‌جا شده مربوط به مواد ساختمانی و معدنی، ۱۹ درصد مواد شیمیایی، ۱۷ درصد کالاهای فلزی و بقیه در سایر موارد بوده است. وی تأکید کرد: روند 10 ساله اخیر نشان می‌دهد که بیشترین ترانزیت در ۱۰ ماه نخست سال ۱۳۹۳ به میزان ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده که این رکورد در سال ۱۴۰۲ شکسته شد و رکورد قبلی ترانزیت را ۹ درصد افزایش داد. بذرپاش اعلام کرد: بیشترین میزان ترانزیت ورودی در ۱۰ ماه نخست امسال از بندر شهید رجایی به میزان سه میلیون تن و پایانه مرزی پرویز خان به میزان دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده و بیشترین ترانزیت خروجی در این مدت از پایانه مرکزی پرویزخان نیز به میزان دو میلیون تن در ۱۰ ماه نخست امسال ثبت شده است.  
همچنین سید کمال هادیان‌فر معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در نشست مشترک با معاون وزیر حمل‌ونقل فدراسیون بر اجرای هرچه سریع‌تر فاز اجرایی احداث ۱۶۴ کیلومتر خط ریلی آستارا- رشت، بر افزایش حجم بار ترانزیتی روسیه از طریق ایران تأکید کرد. وی یادآور شد: تلاش کردیم‌ مشکلات رانندگان روسیه در مرز آستارا تا حد زیادی برطرف شود و برخی مشکلات نیز از طریق رایزنی با کشور آذربایجان در حال حل و فصل است.
دیمیتری ازبروف، معاون وزیر حمل‌ونقل روسیه نیز در این نشست، افزایش ۴ برابری حمل بار جاده‌ای روسیه از طریق ایران را اتفاقی بزرگ دانست و گفت: هدفگذاری شده تا حمل بار از طریق ایران (کریدور شمال-جنوب) را به ۴ میلیون تن در سال برسانیم. ازبروف راه‌اندازی خطوط هوایی جدید میان دو کشور و تأسیس شرکت‌هایی برای همکاری در حوزه حمل‌ونقل را از دیگر اقدامات قابل قدردانی دانست.
وی افزود: برنامه داریم تا در سال ۲۰۲۴ حمل بار از کریدور شمال- جنوب در شاخه شرقی و خاک قزاقستان را افزایش دهیم.  معاون وزیر حمل‌ونقل روسیه گفت: شاخه شرقی کریدور شمال-جنوب مسیر اصلی حمل ترانزیتی کالا خواهد بود تا موقعی که راه‌آهن رشت-آستارا افتتاح شود.

جستجو
آرشیو تاریخی